September 6, 2009

salesman itu melampauu! dan malam yg enjoy~~

jeng jengjeng!
look, ada layout baru ouhh~ hikkk.. excited doe.

phonecall ; mak dan aku
" kau nak balek kg tak nih? kalaw nak balek mak boleh suruh atok tinggal kat umah ngah. "
" tataw ag lah, mak. hehe.. kak long pon tenga pikey ag nih. "
" kau ni ...sume tataw. takde pendirian lah. "
" uishh.. bkn takde pendirian lah, cume takde keputusan jehh. "

haha.. lastly, aku tak balek pon. aku just stay kat kolej baiduri berduri nih. ( yg berduri tu saje je tambah.hehe)
rase sunggguh takde mood utk balek. roommate aku sume balek && aku tinggal keseorangan di bilik ini.
takot? mane ade arhh.. ag besh ade laaa~~

ptg jumaat lepas habis test PHY143 yg agakkkk ape ntah. *___*
dan masa ni aku sudah tinggal sorangsorang dalam bilik.
aku text alia,
' kowg merayap memane tak? haha '
' nak keluar ke? '
' ko tido ekkk? khalilah cmne? ' ( sbab aku anta text kul 3 kul 4.30 bru reply. grr )
' haha.. a'ahh. tataw la dia tak reply pon. kul 5.30 siap. confirm! '
oke, khalilah tak follow.
aku turun bawah, rupanye IDA pon follow laaa. ;))

tutt..tutt.. (menelefon pakcek prebet)
" hello, pakcek boleh ambil kami tk kat depan uitm nih nk pegi carrefour?"
sementara menunggu..
tengok tengok kenderaan lalu lalang kat depan nih.
tiba tiba ada sorg pakcek nih naik motor cakap kat kami;
" hang ni cantek lah. aku nak kahwin dgn hang boleh tak? "
kami terkejut + pelik. ( kami pon apa ag potpetpotpet ngutuk )
pakcek prebet datang dan tiba di carrefour.
jalanjalanjalan.
masok kedai sana kedai sini.
belek barang itu belek barang ini.
then, beli barang makanan pulak.
aku pegang cokelat yg kedua utk dibeli.
alia ; " laaa..cokelat lagi.. "
aku ; " tu laa.. aku tataw knape aku takleh pandang cokelat cokelat nih. hehe "
pukul 7.15.
alia ; " ehh dah takde pape ag kan? "
aku ; " aa.. oke dah jum jum keluar. karangg... "
ida ; " a'ahh karang makin banyakk nak angkut. hihi "
bayar dan pergi McD. ( sebab kat situ je org sikit kat kaunter )
pusingpusing foodcourt nak cari tempat duduk.
TAKDE!
oke menapak pergi tempat surau.
ada tempat duduk kosong kat situ. dudukduduk.
makanmakan bukak puasa.
sebenar nye dah azan masa kami beratur beli McD td. ( kesian kan kan? ) T_T
solatsolat.

lepas tu, rondaronda lagi.
alia and ida nak survey cari inner.
jalanjalan lagi. ( relax laa baru kul bape.... ;P )
keluarmasuk kedai.
cakapcakap dgn pembantu kedai.
oke, da dapat barang mereka.

beratur beli ice-cream McD.
*nyummnyumm*
sambil makan sambil jalanjalan.
salesman...
" dik, dik mari cuba krim nih. confirm hilang parut jeragat semua. "
alia..
" ehh takpe lahh. kami nak pergi dah ni.. "
salesman...
" takpe.. mari saya tunjukkan.. "
onthespot dia pergi tarek tangan alia and tonyohtonyoh krim tu.
alia pulak try tarek balek tgn die. lagi lah mamat tu pegang kuatkuat.
dlm hati aku ; " mak aihhh.. agak laa weyhh! "
aku rasa nak sepaksepuk jeh mamat indon nih.
masa itu, aku dah pandang tempat laen, buatbuat macam tak denga apa yg dia bebelbebel.
lepas tu,
tangan ida pulak kena.
oke, aku da tak tahan. aku jalan pergi tempat laen.
sebab kalaw aku tak pergi, dengan aku pon kena.
"tak rela weyyy tangan aku kena pegang."
dari jauh aku tengok ida dan alia try nak bla dari situ.
alia ; " oke la bang, bg sy kertas tu. nanti kalaw sy nak beli sy contact abang. "
mamat indon ; " oke, ambil number nih. *blabla* nanti kalaw nak beli dtg sini yer. "
memang hawauuu woo salesman tuh!
sukaksukikk jeh pegang tangan pompuan. sape ntah ajar die berniaga cmtuh!
ingat alia ambil ke number die? takdapat laaa weyhh..
memang kena cucicuci tangan.
*hanginnn aku*

pukul 10 sampai uitm.
mandimandi and makan burger McD aku yg tak sempat habis td. ;DD
pukul 11.30,
alia bwk bantal and selimut pergi tido bilik aku.
then, ida datang. ( tp takde la bwk selimut semua tuuu )
tukk tukk * pintu bilik aku diketuk *
ontheway nak bukak pintu.
aku ; " ramai nya tetamu aku hari niii.. "
akak senior @ salesgirl ; " dik, nak tengok perfume tak? "
aku ; " akak masuk lahh "
cotcetcotcet dgn akak dua org tuh.
kami angkut seorang satu botol perfume.
huihh~
dah la kat carrefour dah buang duit.
kat hostel pon boleh habis duit.
*__*

then, tukk tukk *pintu diketuk lagi*
" ehh ehh suksis!"
khalilah pon masok.
dia bawak koktel.
perut yg da penoh diisi lagi. ;P

kami potpetpotpet psl macammm macammm.
sampai kul 2pg,
khalilah da balek bilik sebab da tak tahan ngantuk.
tinggal ida and alia kat bilik aku.
cotcetcotcetcotcet..
layan internet kat lappy aku, lagu raya..
sampai pukul 4pg.
ida balek bilik dgn diangkut nya mastika²ku dan remaja² alia.
4.30pg,
" ehh ko tak nak sahur ke? "
" aku tak lapa laa.. "
" tu skarang, sok ko saket perot kangg. g la amek makanan akuu kat atas tu. "
" oke laa, hari ni aku sahur fullset dgn makanan kau. "
" amekkk je laaaa. "

da habis sahur.
" weyy...aku tak ngantuk laa.. "
" ehh ko kena gak tdo.. sok ko, ida and khalilah dah la ada practice memanah. aku takpe laaa.. haha "
dia pon tido.


malam tu mmg besh. ;DD


esok nya, aku dan alia keluar lagi kul 2.30ptg pergi jusco.


huishhh~ bankrupsi aku klaw selalu cmni. dah laa PTPTN tak amek.


LIKE pon bolehh! :D

4 contengan berhias:

fieqa said...

ohhh waste moneyy !HAHA sakai kott pkcek naek moto tuhh .HAHA kaw bkn nakk shopping bju rye kn ?beli mrepek2 .apedaaa~

wunny said...

fieqa ; tu laa. pakcek tu sakai bukit gunung sumer laa. ;DD
next week kot bru shuping raye.
kalaw tak pon, masa kowg amek aku nanti laa..
;P

fieqa said...

wehh ngade2 naa gne duet makabah .
duet kaw adee .dushdush .HAHA

wunny cool sajer said...

fieqa ; halamekk,
bia ler..
kaw pon same jehh.
;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...