July 9, 2010

ais atau kaca?

Semester3 telah bermula. Maka bermulalah juga episod pengajian saya disini; UiTMPP.

Kini sudah tidak tinggal di kolej. Saya tinggal di rumah sewa. Cool kan? Haha tak cool langsung. Tapi sebenarnya cool. Walaupun dapat kolej, tapi ianya kolej luar. Lagi jauh perjalanan untuk ke kampus. Tapi bila stay di rumah sewa ini, perjalanan ke kampus dekatlah sikit. Agak-agak malas naik bas, boleh lah jalan kaki. Whoaaa! :P

kalau dulu cakap dengan kawan, "jom lah pergi bilik akuu."

sekarang, "jom lah pergi rumah aku."

Hahaha.

Bila duduk rumah ini. Macam-macam kena fikir. Dari sebesar-besar gajah ke sekecil-kecil kuman; segala benda perlu diambil kira. A few days ago, keluar shopping barang rumah dengan housemates. Memang kena berjimat. Dah tak pandang branded stuffs tapi pandang kegunaan. Bagus kan? Ini salah satu cara untuk berjimat jugak. Kalau nak beli semuanya branded, tapi function benda itu still the same nak buat ape kan? Fikir sebelum beli. Bagussssss!

Example, kalau beli tisu. Takyah beli PREMIER dahhhh. Beli jea jusco-selection. Hehe cool apa?

Kalau shopping dengan parents boleh lah nak branded bagai. Sekarang kena berdikari. Sedih? Takdelah. It is a part of life. No regrets.

First week baru sahaja habis di UiTMPP ni. Well, for sure lah ramai gila muka tak pernah nampak kan? Junior melambakkk! Junior dari sekolah technic saya dulu pun ade. Macam-macam ragam, macam-macam fesyen. Nak gelak pon ada. Sekarang orang dah panggil “akak”. Rasa best jea. Hikk~ kawan saya ada yang tak suka. Apedaaa~~~




hati ais, senang cair.
hati kaca, senang pecah.

LIKE pon bolehh! :D

8 contengan berhias:

aanz said...

hahaa..
yg x suka kena panggil akak tu sbb x nak nmpak tua sgt..
hehee..
dah dok umah sewa ngan kwn2 pulak tu mmg x pandang dah brg2 branded nih..
berus tandas kitorg pun 90 sen je..hohooo..

tapi sabun mesti sulinght jugak..
cari cap ayam x jumpa..

aren said...

woh..kolej luar?mesti dok mutiara la ni kan.saya ex-uitmpp..amek course apa neh?

wunny said...

aren: woot senior! haha
tawu takpe, dpt mutiara lah. tp since sem2 da penah stay mutiara, so igt nak dpt suasana baru la. that's why stay rumah sewa. hehe
amek elctrcial eng.. :)

wunny said...

aanz: haha tawu takpe. ntah pape lah kawan saya tu. tak sporting betol. ngehh~ :P

haa sunlight terbaikk~ :D

frhh said...

ahaha bile lah aku nk dpt dok uma sewa neh huhu

ayen saad said...

ouhh mengata aku ke?
kita muda lagi, tak layak di pggl akak okay. HAHA

wunny said...

para: teringin ke? hehe
jom laa.. :D

wunny said...

ayen: haha biar lahh.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...