August 14, 2010

selamat datang ramadhan!


Hari dah nak masuk empat hari kita berpuasa. Best ke puasa korang-korang? Terawih cemane? Terawih saya masih lagi zero. Sedih kan? Sebab nya, ada jea benda yang nak dibuat malam-malam puasa ni. Ouchhh~ insyaAllah esok boleh kot. :)


Ini juga kali pertama saya berpuasa dengan housemates saya nih. First day puasa, masing-masing yang semangat bangun sahur. Lepas tu adalah lebih kurang 15 ke 30 minit kami blur nak makan apa. So, duduk tercongok jea lah kat depan meja makan tuuu. Gilaaa! Tak lama lepas tu, baru lah mentol idea menyala. Masak telur-goreng lah ye kawan-kawan. Bujangg lah katakann.


Kelakar jea bila ingat balik peristiwa tu. Adoihh~ nasi bersama telur goreng tambah juga kicap. Janji kenyang. First day puasa, berbuka kat jusco. AYAM PENYET. Masa berbuka makan kurma dengan air kosong dulu sebab nya makanan tak sampai lagi. Yelah, dah ktorang sampai lambat. Jadi, makanan pon siap lambatlahh.. selepas itu sambung dengan movie Sorcerer's Apprentice.


Gitulah cerita nya permulaan puasa saya...



Nanti saya update lagi yer. Kesian belog saya ni, dah lama takde story baruuu! Busy lah katakan. Wahahha



p/s= dah mula download lagu-rayaaa! :)

LIKE pon bolehh! :D

2 contengan berhias:

mohd syafiq said...

huhu...puasa baru msuk hri keempat dah nk download lagu raya?
hehe
*lama x update blog ye.

wunny said...

syafiq: hehe. mood raya tengah melanda laa. :D
busy kot sbb tu lama tak update. peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...