June 13, 2009

malacca ohh malaccaaa~~

day 1 - 070609
semangat giler
nk g melaka nih. aku ni klaw nk kuar umah mmg semangat sikit sbb asyik stay kat umah jea lepas SPM nih. hikk~ so, pepagi tu lpas packing baju n siap sume terus gerak g melaka. actually, aku baru jea pergi melaka march lepas follow mak cuz mak aku mmg kje sana pon start tahun ni.[pergh! bowink gile masa tuh]. before tu, breakfast dlu kat bukit bruntung. nak kata breakfast pon xjugak sbab sekali dgn lunch so brunch. kul 2ptg camtu la baru sampai melaka tu. psl tmpat nk stay xperlu nk risau cz umah yg mak aku stay sepanjang kat melaka kan ade. so jimat sikit. haha. oke, rehat² dulu kat situ. kul 5.30ptg, gerak pegi tempat makan. mak yg promote tmpat nih. pehh jaoh giler. dkat sejam setngah baru sampai. name tmpat tu, MEDAN IKAN BAKAR PERNU-UMBAI. sedap mknn kat ctu. haha. mane x nye perot lapar sbb lama sgt nk g situ.


[saba menunggu mknn.grrr!]

[senyumm senyumm.haha]
kul 9.30mlm baru gerak balek.perot suda penoh diisi.hikk~ ;DD

day 2 - 080609
plan dulu nk pergi mane..
decide pergi MAHKOTA PARADE saje, nk tgok wyg. sbb da lame xtgok wyg. hehe[pergi melaka sbb tgok wyg?aiyaa]
abah just bg duit n ktowg kena beli ticket sendirik. abah pergi mane ntah.[abah mmg xlyn wyg nih]. ouh ye, mak aku x follow sbb KERJA. decide tgok JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK. not bad ceritanyer. before tuh, aku saje suruh adeq² aku yg pergi beli ticket wyg tu. sbb seblom ni aku jea yg beli. jeng³ ini la yg jadi.. ktowg salah tmpat duduk. aihh.. seb bayek la xramai org dlm tuh, so xde la kesah sgt. aku memule mmg da bising kat dowg nih. ish ish. then, abes jea cite tuh, kluar laaa..jeng³ ag skali, anna uat surprise; purse dia ilang! agagaa dushdush! so dia ngan momoi masok balek dlm tu. cari punye cari xjumpe. uihh. lesap 56 hengget dia cmtu jeaa. dak kecik ni mmg nk kena, seb bayek la dia xpegang ic sendirik. maybe purse dia ilang time nk bayar popcorn td kot. hurmm.
pastu, jumpe abah kat bwh.. then, pegi lunch. c anna ni mnempek kat abah jea laa. biase la duit dia da xde. hikk~ cian gak. tp nk uat cmne, carelessssss!
lunch kat KENNY ROGERS. mkn ayam. sbnarnye xlapa mane pon, tp sumbat jugak laa. abah da nk blanje. hehe.. pastu shopping² sikit.then balek. kul 8.30mlm kuar g mkn mlm lak. sbnanye xlapa pon sbb da mkn byk td. da cm fully loaded perot aku nih. mak tanya anna lapa x, confirm la anna jwb lapa.dia ni sentiase lapa.ak pon tataw perot dia ni jenis ape.then,pegi seafood restaurant[mak yg promote gak] oke sedap tp bg aku jea. c pika n anna kate xsdap. apedaa minah² nih. hoho

day 3 - 090609
arini kuar umah agak lewat sbb sume penat psl smalam. haha lpas smayang suboh sume tdo balek. aku bangon kul 9pg tgok² c anna jea yg da ciap yg laen sume lentok ag. hikk~ excited btoi budak nih. dia da geram tunggu, kul 10pg dia bising la suruh bangonn ciap nk kuar. kul 12tghari baru start kete nk gerak g a'famosa.
memule, pergi muzium. da jalan n usha tu g kat kota a'famosa lak. jalan kaki jea sbb dekat. time naik tangga tuh, ktowg ckp kat abah;
momoi : abah ni active laa.
aku : a'ah naik tangga cepat lak tuh.
pastu ktowg gelak. haha
dpan tu ade sowg makcek ni.
makcek : ooo hangpa gelak naa..
oopss! xpasan lak. tp ktowg xckp pon kat mkcek tu. aiyaaa..



da puas begambar, pergi masok kat mall ni[ aku xsure la sama ada dataran pahlawan or mahkota parade. ] g mkn kat GARDEN CAFE.

[nyumm nyumm] ;DD

[oopsie! anna xnmpak laa.sowie]:P


then, pergi beli brg kat carrefour. beli utk umah mak n ostel c momoi nih. yeay! aku bjaye dpt satu headphone nih. yg dlu punye da rosak. tataw la cmne leh rosak.
lpas abes tu, balek umah laaa.ontheway tu, pergi beli duriannn! so, mlm mkn durian n mak masak pulut. hehe
o'owwh! lpas mak balek dr KERJA td, mak kate xdpt follow balek umah sok. aishh. busy psl student baru masok nanti. so, sok ktowg jea la yg balek. kne tdo awal sok nk balek awal pagi.

day 4 - 100609
kul 8.20pg da kuar umah nk balek. oleh krn, aku penah pegi sini dulu, so aku yg kne tunjok jln kat abah. try n error saje. hekk~
kul 10.30pg baru berenti breakfast. lapa lapa..
kul 12.00tghari sampai umah, anta anna n pika. aku n momoi follow abah g tg malim nk urus psl nk bayar kat bank islam tuh utk uitm nty. jumpe azri[classmate aku dulu²] actually, aku xnmpak pon muke dia nih. aku cam parents dia sbab mak dia kwn kerja mak aku. so, abah pon sembang² dgn parents dia.dia g poly upenyer.then, singgah KFC beli mknn utk org kat umah tu. taw² jea la perot dowg. hahaaa
oke, sekian cerita nih.
;D


*m'hitung ari nk bla dr umah ni. wuu~
2weeks more to go.



LIKE pon bolehh! :D

14 contengan berhias:

nabilahidayah said...

bes gile dpt g jenjalan

are_zeam said...

btol2 cuti mlysia nie..
4 ari kat mlake saje..

sha89 said...

wahh best nye g jalan2!!

Tp pic makanan tu nmpk sdp gilerr!!

:)

wunny cool sajer said...

nabila; beshbesh superb la. ;)

wunny cool sajer said...

arezeam; 4 ari saje cukup kot. hik~
(:

wunny cool sajer said...

sha89; jum mkn skali meyh.
(:

frhh said...

waahh.
kite bru balek dr melakaa ohh
g muzium juge
takk smpat g afamosa.
sedihh gle ohh :(

wunny cool sajer said...

para ra; jum sep!
hehe
yeke?
xpe xpe.
len kali oliday g ag.
;]

Lm10-Lionel Messi fan said...

yok,best jalan2 dow:D,oh anyway,nice blog!

wunny cool sajer said...

beshbesh.
thanxie yaaa.
;]

mulutqiahceloteh said...

pasni bole hang bawak aku g melaka.
ngeee.

wunny cool sajer said...

cik qiah; jum jum tarak hal punya!
;]

MY DIARY said...

BEST NYER GI MALACCCA~~ DE BELI OLE2 TOK MEMBER BLOG X?? HE3.. DANGAN MARAH~~~ PEACE~~

wunny cool sajer said...

ahhaa..
maybe next time yuk!
;]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...