May 18, 2010

dua kali lima = lima tambah lima = duapuluh bahagi dua

actually, bukan nak story pasal mathematics yaa.



story bermula apabila aku yang marah pada kawan aku yang di'sound' oleh kawan aku seorang lagi.
nak senang cerita,
kena sound: A
di sound: B
hishh, pantang betol kalau ada kawan aku yang gaduh sebab lelaki.
whatthefox lah kan!
aku kenal dua² ni dah lama. so, perangai masing² aku dah masak.

almaklumlah bila dah masuk kolej/universiti ni,
kawan² pun makin ramai.
makin ramai kawan makin berubah perangai.
tapi semua ni bergantung kepada dengan siapa kau berkawan.

si A yang aku kenali, mulut agak 'pedass'.
si B yang aku kenali, jenis 'cakap tak serupa bikin' punye orang.

si B ni dahulunya langsung tak kisah kau nak cakap ape pun kat die.
kau kutuk die pon die boleh buat derkk.

nak dijadikan cerita,
si A cakap si B ni dah berubah.
si B dah berubah sekarang; rambutkembang menggantikan kepala yang dahulunya ditutup tudung. baju menutup urat aurat digantikan dengan dress menampakkan kaki'chantekk'nya. bergambar dengan memeluk lelaki yang muka si lelaki nampak sangat macam tak rela bergambar dengan nya. KAHKAHKAHH

aku rasa pada awal nya si B tak kisah, and then ada seorang kawan si B ni mencucuk si B. aiii..membara lah si B.
meletopletop die kat facebook tu.
( biasa lah tu kan, sekarang ni kalau nak marah jea post dekat facebook. bukan nak berbincang elok² )
aku pun sedaya-upaya cuba menggunakan bahasa yang lembutlembikk untuk mendamaikan keadaan.
siap aku offer lagi diri aku untuk slowtalk dengan si A bagi pihak si B.
ada pulak kawan si B ni pergi cucuk si B,
" siapa yang salah sekarang dia lah mintak maaf. "
ramai pulak tu kawan si B yang masuk campur.
soal agama pun masuk sekali. pehh soal budak KL pun termasuk.
hek elehhhh
aku kesian tengok si A kena psycho mental.
that's why lah aku masuk campur.
lagipun aku kenal mereka berbanding kawan si B tu yang mana mereka hanya kenal si B sahaja. ( itupun diorang taktahu perangai si B dulu macammane )
tengok cara mereka nak back-up si B pun dah tahu,
yang mereka hanya nak menang.
alahhhh peluk² tu apelah sangat kan bagi budakKL.
openminded lah weyhh.
lastly, aku lantak kan lah diorang membebel.

harini, aku rasa menyesal back-up si A.
aku tengok dia pon same jea.
aku SEDIH.
kenapa korang berdua jadi macamni?
aku tahu yang manusia akan berubah.
tapi kenapa korang.....
T_____T




p/s= Manusia lupa, manusia alpa
Manusia bersahaja,manusia leka,
Manusia berlari mengejar mimpi,
Apa yang dicarinya ternyata illusi.

* ohh mungkin aku terlupa bahawa korang juga manusia..

LIKE pon bolehh! :D

4 contengan berhias:

FeeQ said...

nice post XD

anisalya said...

biasa la tu dik..
kdg2 bila jdk cmni kita jgn cmpr..
lain jadiknya..
akak prnh kena jgk..
nnt x psl2 dia libatkan kita sama..

wunny said...

anisalya: betol jugak en.
sekarang dah taww akak! T___T

wunny said...

feeq: yaww yaww! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...