May 26, 2010

saya terkena panggilan hangus! T__T

marimari aku nak story bagaimana kisah bermula.

semalam....



* lagu automatic-tokiohotel berkumandang.


adek aku angkat dan di pass kan kepada aku.
musykil.
number tak kenal.

A = pemanggil.
B = aku.

lebihkurangtaklebih macamni lah perbualan nya...

A = hello, ni Nurul Syazwani Binti Azman ke?
B = iye sayaaa. sape ni yea?
A = saya dari lembaga peperiksaan di UiTMPP.
saya nak tanye, awak ada amek semua paper ke untuk final?

B = ade lahh. semua saya amek.. kenape ehh? *takot takot
A = sebab 2 paper awak takde kat saya. awak betol ke dah hantar?
sebab saya dah check takde.

B = ehh betol lahh.. saya datang kot semua exam.. cmne ni?? *risauu
A = tu lahh.. saya dah check. saya pon tataw mane kertas awak.
bukan awak sorang jea, ade lagi sorang budak laki tu pon same macam awak.
muhammad ape ntahh..

B = haa?? betol ke? abes tuu cmne ni? alahhhh... paper ape jea yang takde tuu? *berpeluhpeluhh
A = awak amek berape paper untuk final?
B = 5. semua saya amek lahh..
A = saya pon tak igt paper ape.. sebut paper ape yg awak amek tuu..
B = ESE?
A = bukan.
B = EEE?
A = bukan bukan. lagi..
B = MATH?
A = haaa..sbject tuu.
B = haa?? * subject tu paper nye dah la susahh.huwaaaa T__T
lagi satu ape? CTU ke?
A = haa...tu lahh.
B = biar betol ni?? camne niii??
A = tu lahh..saya dah cari paper awak, tapi takde jugak.
nak tak nak, awak kena lah datang sini buat balik exam tu.
boleh takk? kalau tak awak nak ke carry subject ni next sem?

B = ishh..taknak lahh..adoiii.. bila boleh datang tu?
A = kalau boleh lusa lah. boleh?
B = haa? cepat nya! minggu depan ke takleh ke?
A = ehh awak jgn mainmain..saya nak tolong awak ni..
B = hadoihh.. tengoklahh nanti saya confirm kan balek.
A = ehh awak ni macam tak kisah jea kena carry next sem..
saya tengok markah awak semua teruk jea nihh..

B = HAA? biar betol??! *cuakk cuakk
A = awak jadi tak ni nak datang sini?
B = yelahh yelahh nanti saya datang.

* tetibe takdenga suare, aku pon letak lah. aku bagitaw mak aku. huwaaa! rase nak nanges! cuakk cuakk. pastu ade calling lagi..

A = ehh apsal awak letak tadi? awak mainmain ye dengan pemeriksa peperiksaan..?
B = manede lahh.. saya denga tadi takde suare, saya letak lahh. sumpah!
A = betol ni?
B = betol lahh..huhhh
A = jadi betol lah ni awak nak datang?
B = yelah yelah saya datang. huuu~~
A = awak datang yer, tapi kalau awak tak datang pon takpe... sebab awak dah terkena panggilan hangit! yeaaayy! saya FBI.hahaha!
B = bodohhhhhhhhhhhhhhhh * makne nye ni aku bengang ni. takbaik tiruu.
sape punye keje ni?? gile weyyy~~~

* aku terus campak fon aku. panggilan pon terputus. dannnn ade calling lagi..

A = kenapa awak letak tadi?
B = takde pape.. sape punye keje ni?? ni nak marah ni..
A = kawan awak yang buat..name dia kechik. awak ade pape ucapan untuk dia?? hahaha
B = wooihh khecikk! tunggu lah bile aku jumpe kauuu. * dengan confidentnye aku bagi ucapan.
A = hahaha! awak ade pape ucapan lagi tak untuk sapesape?
B = takde takde dahh. gile arghhh~~
A = dann..sebenar nye ini pon bukan lahh FBI. inilah RAJA ISMAIL..HAHAHAH!
B = weyhhhh bodohhhhh * lagi sekali aku bengang. jangan tiru ni!
aku tawu lahh arini birthday kauu. siot lah weyhhh!

A = hahaha.. semalam kan kau suruh aku bergumbira. camni lah aku gumbira! hahaha
siap bg ucapan tuuu. haha.. nasib aku tak rakam jea. kalau tak, boleh masuk youtube.
hahaha

B = arghhhh! kuang asam weyhh! gile kau weyy main final² ni.
A = ehh tp kau oke lagi lah tak nanges. haha
B = tak nanges? hehe * mak aku nyampuk, " haa yelah tu tak nanges..berpeluhpeluh tuuu. "
haaa berpeluhpeluh jea weyyy.. siot weyy..

A = aku kena kan kau sebab kau takde number aku kan?
khecik yang bagi number kau ni kat aku. hahah..
khecik dah kena tadi.

B = perghh aku orang ke berapa ni?
A = kau orang ketiga. kedua pika, dia nanges kot. haha
B = gile kauuu... nasib harini birthday kau weyy! main final² pulakk. perghh~
kau dengan sape tuuu?

A = aku dengan nizam ni. hahaha..




aku dah rase gile sebentar tadi. tak senang duduk. satu rumah aku merantau waktu calling tu. tak gune punye member. aku dah fikir² nak amek exam tu balek. siap dah plan bila nak start belaja. hampagas!
tahniahhh berjaya kena kan akuu!

ni kali kedua aku kena wakenabeb dengan member aku dalam masa dua minggu.
wakenabeb yang pertama nanti aku story.
tapi yang kali kedua paling tough! grrr





p/s = heyy, cool jugak aku kan sebab tak nanges.
gahaha
* kalau korang kena camne lahh??
T____T
maafkan saya kalau terlalu panjang entry ini.


LIKE pon bolehh! :D

10 contengan berhias:

frhh said...

rasa nak gelak guling2 bace cerita kau
huahuahuahuah
jangan marah,jangan marah ye
hehe:)

jaat lahh wehh kawan kau.
kalau aku jadi kau,da lame aku jerit kat talipon tuh kuat2.

haha
teruje gile bace post kau yg neh :)))

wunny said...

para: haha
tu lahh,
nak marah pon takleh dah aku yang suruh dia bergumbira.
naseb lah semalam birthday die.

mekasih mekasih! :D

nabilahidayah said...

aku igt dahh betol dahh FBI tuhh, sekali bukan. adoiyhhhh. HAR HAR HAR :))

mrs.fuad said...

i loike diz entry~loike very much`^^,

wunny said...

nabila: tawu takpe.
yang aku pon,
dengan confident nye bg ucapan!
T_____T

wunny said...

zy: hehe <3

Ayen Saad said...

cuak gak kau ehh? slalu cool je. muahaha

wunny said...

yenyen: cuak gile ouhh..
ehh tp aku kire cool what,
aku tak nanges! :DD

Anonymous said...

hahahahahah

terbaek dowh

aq skew glew


gelak golek<²>




~khecik~

wunny said...

khecik: tungguuuuuuuu lah kauu!!
grrr
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...