March 6, 2010

jum KUAT bersama.

kenapa tadi masa mak call,
aku tetibe jd sentimental.
aku pelik+hairan.
padahal aku cerita kat mak pasal kehidupan aku kat sini.
aku rasa oke jea hidup kat sini.
tapi kenapa masa cakap ngan mak,
aku boleh rasa nak nangis?

lepas tu, aku fikir² balik pasal ni.
aku fikir, dah
lame aku tak nangis.
bukan nak cakap aku kuat,
cuma hati aku tak bape lembut macam sesetengah orang.




beberapa hari lepas, kawan aku ada tanya;
" kalau kau ada masalah, kau selalu cerita kat siapa? "
tetibe aku terfikir,
aku tak pernah cerita pada sesiapa.
kalau ada pun, aku cerita secara general.
tak terlalu terperinci.
bagi aku, masalah yang aku ada tak seberat mana.
aku rasa aku boleh handle.
kadang² aku biar jea masa selesaikan masalah itu sendiri.

sebab aku tahu sesuatu yang;
" Sesungguhnya Allah tidak akan menguji hambanya dengan ujian yang tak mampu ditanggung oleh hambanya. "

jadi, lalui saje apa yang telah ALLAH rancangkan untuk kita.
mungkin sekarang kita tidak mengetahui hikmahnya.
sesungguhnya ujian ALLAH ada jawapan yang tersirat..
tabah kan HATI.



....................................................................................................................
aku,
kena depends pada diri sendiri.
tak boleh nak lemah.
tak boleh cepat putus asa.
sebab ini hidup aku.
aku yang kena handle semua nya.
baik buruk tindakan aku,
aku yang terima.



p/s : jum juin aku jadi kuat.
nak tak?





LIKE pon bolehh! :D

3 contengan berhias:

@rE_zE@M said...

mcm knal je ayt kat ats 2..

Anonymous said...

klu nanges leh tenangkan jiwa..
kna nanges..kau xleh fkr kau slalu kuat..
sb kdg2 kau akn down gak..
xpasal nti tekanan..
wakaka ee gak yg susah

wunny said...

yenyen: yer yer. manusia mmg lemah. :)

azim: ayat ape ea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...