December 14, 2010

aku ada kisah 1.

Hui hui! Maaflah kalau entry-entry aku sebelum ni buat ramai orang jadi bangang jap. Jiwa kacau jap masa tu. Dangg! Hari ni aku bangun awal. Tengok lah punya lah awal aku buat entry ni. Macam lah hari-hari lain aku bangun lambat kan? Kantoi! Tett! Erm tak jugak. Aku tipu.  Cuma hari ni lepas sembahyang subuh aku tak tido.. takde mood nak tido. Ahhaa statement tak menahan!

Cerita pasal bangun awal ni, aku ada pengalaman zaman comot-comot dulu. Ahhaa. Nak denga tak? Ehh silap, nak baca tak? Jom!

Macam ni ceriteranya,  waktu tu aku tadika lagi kot. ataupun mungkin belum bersekolah lagi. Aku selalu tengok mak aku bangun awal. Aku jealous. Haha sebab aku takleh bangun awal masa tu. Aku pelik sebab aku tido awal tapi bangun tak awal jugak. Mak aku pulak dah la selalu tido lambat, bangun awal pulak tu. Aku kehairanan. Oleh kerana aku pun nak jugak bangun awal ( tak puas hati tengok mak aku boleh bangun awal ), aku buat satu kesimpulan.


“ semakin lambat kita masuk tidur, semakin awal kita boleh bangun esoknya. ”









Dan masa tu geng aku, adik aku sorang jea. Dan aku telah berjaya menghasut dia untuk mengikut plan aku. Malam tu, kitorang memang all out la main. Yelah, kata nak bangun awal kenalah tido lambat. Masa tu tido satu bilik dengan mak dengan abah. Sampai mak dengan abah pun marah kitorang. Lepas tu, oleh kerana ketakutan kitorang pun tertidur. Sebenarnya, masa tu dah tak tahu nak main apa dah. Yelahh malam-malam buta dah pun. Masa tu aku tak kenal lagi internet-internet ni. Ahhaa

Esok nya, punya lah liat nak bangun kan? Memang aku pelik lah sebab kenapa tak boleh bangun awal. Mak aku lagi yang bangun awal. Ishh!



Aku pun menyampaikan persoalan aku pada adik aku, “ apsal kita tak boleh bangun awal hari ni? Hish! ”. adik aku dulu tahu ikut jea. Zaman innocent lagi ( dulu lahhhh ). Dia pun kekeringan idea untuk berkata-kata.
Lepas tu, kitorang dah tak buat dah benda merepek ni. 


Dululah.



Sekarang dah besar, buat balik. Ngahahaha

LIKE pon bolehh! :D

18 contengan berhias:

Cik_Shiqah said...

hahahaha saya tido lmbt bgun awl tapi kdg2 terbabas jgk sampai tengah hari. hahaha :D

wunny said...

Cik_Shiqah: wahh! apa tips? hehe

@rE_zE@M said...

budak2 mmg kene byk tdo dr org besa..

frhh said...

jadi kesimpulannye,, agaknye bile kite dah jadi mak baru kita boleh automaticallly bgn awal kot.

mak aku pun mcm tuh gak :)

fieqa said...

mcm hapee jee .
HAHAHHAHAA

wunny said...

@rE_zE@M: ahhaa yelah. kalau tak cukup confirm ngantuk. =.=

wunny said...

para: haha diharap mendapat anak yang baik. :D

wunny said...

ikah: kau ape taw, tanye cami. hahah

hamzah ian said...

gua dah lame tak bangun awal.. arghhh..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sy bab2 tido nie jgn tnye la.. kompm fail ! hhaak !

wunny said...

hamzah ian: ahaha paham sangat lah belia harapan. xD

wunny said...

fiza: haha biase la tu time cuti. :D

Zulfahmi Abidin said...

aku lepas subuh baru tido ko tawu tak.hebat kan aku??

Heidi Shafiq said...

bile umur remaja mmg kuat giler tdo kan..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

kalau time sekolah pon ape kurang je.. balik je terus cari katil !

wunny said...

fahmi: yea! aku pon same, jadi aku pon hebat la kan. haha

wunny said...

heidi shafiq: kan? tahu takpe. :D

wunny said...

fiza: haha biasa la tuu penat balik skola. xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...