June 23, 2010

bagaimana menjadi kakak yang baik?

Girls Myspace Comments
* apalah motif letak makcek ini? HOHO
Saje menambah ke-cute-an blog ni. Aicecehhh


Bytheway, ini cerita sudah agak lama. Tapi takde lah lama sangat. Hoho

Ada satu hari tu, saya rasa teringin gilaa nak keluar and tengok wayang. Oke oke dah siap planning dengan member-member semua. Tinggal hari nak pergi jea. Tapi...

Alangkah sedih nya, sebab ramai tak dapat join. Cancel last minute. Saya amat marah. Haiyaaa!
At the same time, adik saya; Fieqa pun dah plan nak pergi ke midvalley tuu. Maklumlah cuti sekolah. Tapi dia pergi dengan kawan-kawan dia. Dia ingat mak saya nak percaya kat dia? Tolongg sikit. Hoho. Mana tak nya, adik-adik saya tak pernah naik KTM tuu. Ehh tipu lah tak pernah langsung. Pernah tapi dah lamaa ahhh dan mereka tak pernah pergi tanpa pengawasan orang dewasa macam saya. Hikhik.
Oleh kerana naluri nak pergi tu terlalu kuat. Ececehh.. Pada pukul 1 pagi tu saya pergilah ketuk pintu bilik adik saya;Anna. Penat taww nak pujuk dia pergi ikut saya. Aihh ajak bergembira pun susahh! Akhirnya, saya berjaya pujuk dia untuk pergi bersama saya. Yeahh!

* Meet my adik; Anna. Yer memang dia agak besar dari saya.
Hoho


Jadi, saya terasa seperti membawa sekumpulan kanak-kanak untuk pergi kesana. Yang mengajar mereka untuk menaiki KTM tuu. Saya tolong beli tiket wayang mereka. Ouhh baikk sungguh lah! *muntahhh

Tapi ktorang tak jalan sama-sama. Fieqa bersama-sama kawan-kawan nya tengok Nanny Mc Phee tu.
Saya dan Anna tengok Lagenda Budak Setan.
Kesimpulannya, dua-dua movie tu bosan setelah mendengar pendapat mereka.
LBS tu bosan sebab entah kenapa saya tidak boleh feel part-pat sedih. Ataupun mungkin salah saya bawak Anna. Hoho. Cerita baru setengah jam dia sudah tunjuk bosan dengan letak kepala atas tangan sambil bisik, " wey..bosan lahhh. ", apalah budak ini.. Patah mood saya jea.



* Makan nasi ayam disini.
Seriously, Anna memang peminat setia nasi ayam. Huhh



And then, pergi makan dan cari CD Princess Hour. Anna pergi sini sebab nak beli CD tu jea. Menambah koleksi Korea dia. Hehhh

* Macam wajib jea beli ice-cream kat Gelato-fruity ni.
Lepas belanja Anna, makin ceria minah tu.
Ishh kanak-kanak betol.

* Memang lapar lah tu sampai makan sudu. Ngehh

* Ice-cream saya nama nya Kickers. :)

* Siapa ini?? Hahah gedikk! :P


* Budak ini bersama ice-cream biru nyaa..


After that, kami pun balikkk! Sepanjang kami kat situ, mak dan abah call. Adoihh!

LIKE pon bolehh! :D

23 contengan berhias:

hudhud said...

hehe kalau i keluar dgn my sister, my dad tak marah pun nak balik malam. kalau kuar sorh je. sblm senja dia dah call ! hehe

wunny said...

hudhud: haha btw, ni first time. same lah kite,kalau keluar ngan kawan confirm balek lepas matahari terbenam. :P

PinQib said...

heehehe.. nice blog..
macam mana nak wat kelip3 tuh.. hit me backk

wunny said...

pinqib: wiwiwiit! thanx singgah! err kelip3 mane yer??

ayen saad said...

kau akak yg baekkk :)

ubi said...

cnclusion dea jgnlah bwk addek tgk wayang skali..
*tah papa komen.

thesaketgurl said...

hahaha.hebat kau wunny!!
aku salute!
aku bleh balek lmbt ckit
dlm kol 10
tp tp
dr kol 7 smp kol 10 tue bleh je dia kol spanjang masa.mwhahaha

wunny said...

yenyen: haha malulahh cakap cmtu.
kuikui :P

wunny said...

ubi: haha bukan takyah bawak tapi mungkin cerita tak sesuai kot. alaa budak-budak mane masukk cerita berat-berat ni. lagi dia tak paham adelah. HAHA :D

wunny said...

jaja: haha yaww yaww! ehh ntah-ntah bila kita jadi parents lagi teruk kot. =.=
aiyakk!

thesaketgurl said...

HAHAH
aku xnak la nak sekatsekat anak aku t
aku nak dia bebas tp still dlm radar. saya nak jd ibu yg terbaek!

wunny said...

jaja: wiwiwit! i like that!
semoga termakbul! heee~ :)

thesaketgurl said...

amiiinnn!!!

miss nana said...

hehehe. beshnya aiskrim. klu kua ngan adk best sbb nati dia belanja.hehe :P

wunny said...

nana: haha adek belanje? nak kua gak lahh! :D

fieqa said...

wahh~ gilaa best kan kuar dgn adeq2 niee ?
bhahahaha :D

wunny said...

fieqa: sebenar nya dapat kakak yg cmni baru best kan kan?
:D

alet azfar said...

kau pun budak kecik lagi kan? haha. WOI! LBS best lah weyhhh!

wunny said...

alet: uhuii aku da besar whattt! haha
tu r pasal aku rasa macam nak tengok lagi sekali jea LBS tuu. rugi duit jeaa arituu.. T__T

frhh said...

dedue cte tuh pun blom tgk lg huhu
da tatau beza mane adek mane kakak. dedue muke same :)

wunny said...

para: lepas ni leh la tengok! :)
adek aku photostat muke aku. :(
hahaha

SD said...

part yang mana erk aku suka????aku suka part dah sampai umah kot....BOLEH???

wunny said...

sd: haa bolehhhhhh!aha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...