June 8, 2010

kisah pendek : CINTA A-Z SI BELLA

dengan sedihh *sobb-sobbbz,
aku telah di'tag' sama itu misspanda yang sebenar nya siput-sedut.
kihkihkih. *joke joke
going to do TAG1.
here it is..


TAG 1
MISI: BUAT SATU CERITA YANG ADA A SAMPAI Z


fuhh dengan penuh semangat aku buat tag ini.
* padahal tengah takde keje. hikk
ouhh ouhh
idea sudah mariiii!
jom baca.

the title of this story:


CINTA A-Z SI BELLA.








Ada satu cerita pasal perempuan ini.
Bella namanya.
Cun-tak-cun jugak dia nih.
Dia selalu perasan lawa.
Entah macam mana dia telah di'reject' oleh seorang lelaki.
Faiz nama lelaki itu.
Gila bayang lah Bella dengan Faiz tuuu.
Hari-hari selalu kacau Faiz.
Ima; kekasih Faiz , satu-satu nya perempuan yang Faiz suka.
Jadi, Bella membuat satu plan.
"Kalau aku tak boleh dapat Faiz, Ima juga tak bolehh.", kata Bella dengan marah nya.
Lalu Bella membuat pelbagai rancangan jahat untuk menghancurkan hubungan Ima dan Faiz.
Marah Bella kepada Faiz dan Ima tidak habis begitu sahaja.
Nak buat macam mana, Bella malu setelah di'reject' oleh Faiz!
Ouchhh..kasihan Faiz dan Ima.
Pasangan itu tetap tabah mengharungi segala dugaan bersama-sama.
" Que-sera-sera (atau pun jika di'translate' whatever will be will be). ", itulah kata-kata semangat bagi Faiz dan Ima.
Resah si Bella kerana satu pun rancangan jahat nya tidak menjadi.
Sampai satu tahap, Bella ingin membunuh Ima.
Tapi......, akal waras Bella menghalangnya berbuat demikian, sudah sedar akan kesilapannya.
Untung si Bella kerana Faiz dan Ima masih sudi memaafkan nya.


sebulan kemudian...


V
illa milik keluarga Faiz meriah kerana perkahwinan Faiz dan Ima.

Wandi yang juga sepupu kepada Faiz telah diperkenalkan kepada Bella. Seperti biasa, Bella in-love lagi dengan Wandi.
" kau X-ray lah hatiku..lalala ( sambil menyanyikan lagu NabilaHuda ) ", Bella menyanyi kan lagu itu tanpa sedar kepada Wandi.
"Yer? boleh ke?", tanya Wandi kepada Ima. Kemudian, mereka gelak. HAHAHA. Bahagia hati Bella akhirnya.
Zzzz? ehh ini bukan mimpi lah. Bella tak bermimpi. Bella benar-benar telah bertemu nya.











p/s= ouhooo
kisah cinta pendek A-to-Z.
boleh terima?
ke kena reject jugak??
T____T




for those yang nak buat,
dipersilakan.
jangan malu-malu.
hee~


* got this award for doing this tag.
thanxx!



okayy,
kalau mahu dapat that award anda-anda-anda can do this tag.
goodlucks! ;)


LIKE pon bolehh! :D

10 contengan berhias:

n.a.n.a said...

tahniah da buat. fulamak kejap je dah boleh karang cerita. nak berpeluh2 jgk la nana mengarang cerita guna A-Z. hahaha

wunny said...

hehe
nana!
idea tengah mariii~~

;)
trimass!

n.a.n.a said...

haha. ptt la laju je

frhh said...

hahaha bagus betul.
ade idea nak buat cerita yg begitu limited ye

:)

wunny said...

nana: haha
bergantung pada keadaan.
:D

wunny said...

para: hehe
boleh try para!!
;)

ubi said...

waahhh..besh2...hiihi..

wunny said...

ubi: trimass! :D

The Hetzel said...

pnah gak jpe org sbjik cam si bella tuhh..tapi prangai xserik2.

wunny said...

the-hetzel: iye ke?
nampak nyaa tiada penyedaran yg betol.

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...